Тры каштаны

Воронова Лилия
Тры каштаны палажу
Табе сын я на вайну.
Ты сынок вазьмі з сабой
Абярэг вось гэты мой.

Горка плакала, адпраўляла
Свой  наказ яму давала.
Захавай радненкі сына
Помні дзе твая Айчына.

Як вярнешся ты ў даміну
Пераможцам над вражынай.
Пасадзі іх у садочку
Адпачнеш сярод цянёчку.

А калі насцігне куля
Дзе ляжаў ты ў кашулі.
Там каштаны прарастуць
І вясною расцвітуць.

Вось прайшло многа гадоў
Не вярнуўся сын дамоў.
Пад Масквой баі дзе йшлі
Тры каштаны  прараслі.

Так нашла магілу маці
Свайго роднага дзіцяці.
Ён Айчыну абараняя
Згінуў кроў там пралівая.

31.03.2020г .Лілія Воранава(Журавінка)