Важливий - присмак, а не смак...

Миклош Форма
Важливий – присмак, а не смак...
Найперше – коньяку у каві.
Обійми кави – надласкаві,
як залицяється коньяк.

Я часто їх спостерігав –
так затишно мені із ними.
До них за віршами моїми
і за натхненням завітав.

І кавові легкі рядки
не зіпсують коньяк поеми...
Я присмаки люблю окремі,
і я не сплутаю смаки...