На восточном фронте

Анатолий Тарасовский
Здавалось, рідненькі -  вам жити, любити  - 
Та звістка  надходить сумна…
Ця правда гірка, але  нікуди діти -
Пожертву збирає війна.

Що кожного дня нам доносять  з екрану -
Триває вже довше за ту,
Що пам*ять і досі  нам як  вітчизняну
Тримає на  вічнім посту.

Та чути – одне, примиритися – важче,
У вічність відходять  вони
Бо першими гинуть ті самі найкращі,
Твої, Україно, сини.

А хлопці  по справжньому гинуть і  досі,
Напруга ніяк  не спада.
Та влада мовчить  і щоденний  «видосик»,
Не ліниться та виклада.

І кожного разу поміж словоблуддя
І згадки нема про борців,
Що десь на коліна становляться люди -
Стрічають загиблих бійців.

І знову даремно чекати  на спокій…
На вірус ввели карантин.
Країна у  масці… а поки, а поки
На східному фронті  - без змін