Желание

Ана Янакиева
Сняг ли се сипе, звезди ли падат
Или е звезден сняг...
Още по-хубаво!
Ще си намисля желание
По детски мило... Какво пък?
Нека е малко глупаво!

Да ме буди целувката твоя утринна
Да ме любят очите ти сини с щастие
И от шепота на устните ти горещи
Да се задъхвам цяла от сладострастие.