Невзирая на вирусы, карантины,

Николай Синяк
Из Василия Головецкого

Невзирая на вирусы, карантины,
На суховеи, другие беды,
Оживает в апрельском саду малина
Как всегда по весне, неизменно.
Я уж думал, - чудес не бывает
И она не сможет подняться,
Только вновь нас Господь прощает, -
Начинают листы распускаться.
Так и ты - в безнадежной схватке
Не сдавайся и не уступай!
А захочешь примеров ярких,
Про малинник весной, вспоминай!

*****
Василь Головецький

Попри віруси і карантини,
Бездощів’я та іншу біду,
Оживає уперто малина
У принишклім квітневім саду.
Я вже думав, що дива не буде
І погибель її не мине,
Але знов це божественне чудо –
Воскресіння малини земне.
Так і ти: у нерівнім двобої
Не здавайся, з путі не зверни!
Хай нам прикладом буде з тобою
Ця незламна малина весни!