Дьас - Весна

Василий Бэлэк
Эр-Байс Бэлэк
Јас

;рк;л;рди мингилеп,
Талэ;к;л;р* сундурлайт;
;з;кт;рди ойгозып,
Тарбанактар эткилейт.

Эштеенишкен а;ырлар
Кан** ичиле учкылайт,
Эрте та;ла к;рт;ктер
К;л;решлеп ойнолойт.

Чай да ойнойт та;дакла,
Эликтер де меестелейт…
Чымалылар кыймыртла
Элди-јонды к;;к;тлейт.

Тана-чечек таштарда,
Кандык – јылу к;нетте…
К;ктамандар – кууда;да,
Т;р;л Алтай – с;;ниште!

*-Кан-Оозы аймакта тала;-киле;ни; база бир ады.
**-Кан-Чараста јаан ;з;к.