Мечтата на фолкзвездата

Генка Богданова
Автор: Генка Богданова

Що мечтаех, мила мамо, всичко аз постигнах –
във очите на слепците рейтинга си вдигнах.
Нямам глас като камбана, ни на пойна птица,
ала вече съм известна като фолк  певица.

- И звезда ще те направя ! –каза продуцента.-
Имаш, мила,  всички данни – гадже 100 процента!
Слушаш ли, ще те направя истинска кралица –
мераклийка, кючеклийка и със едра цица.

Да живее силикона! С цели 100 кубика
ми подвигнаха „балкона” като бойна пика.
Пет хирурга върху мене  развъртяха ножа,
десет пъти прекроиха старата ми кожа.

Да ме видиш, мила мамо, би ли ме познала?
Дъщеря ти – чисто нова сякаш е станала.
От мутряги – бизнесмени – хапки апетитни,
„спонсорирана”на смени станах ненаситна.

Фешън вила – 100 квадрата -първият дари ми.
Хич не гледах му суратя – бе известно име.
Вторият кола ми купи – лъскава „Тойота”.
По курорти с трети , мамо, гледах си живота.

Политик – любовник бързо имидж изгради ми.
Журналист известно прави новото ми име.
Хич не ми приляга , мамо, да ми казват Гела,
артистичното  име имам –Габи - Габриела!

Моля те, не ми изпращай поздрави от село,
че петно ще лепнеш ,мамо, ти на мойто чело!
Ах, произходът ми селски – той е грозна сянка!
Имиджмейкърът ми казва, че съм софиянка.

Що мечтаех, мила мамо, всичко аз постигнах.
Във очите на слепците рейтинга си вдигнах.
Радвай ми се ,мила мамо, и недей се вайка,
че съм многодетна вече, но  самотна майка.