О братьях и крови

Анатолий Тарасовский
Є братерство по духу і крові,
І це є вищий ступінь рідства -
Попри те, що різниця у мові,
Чи  різниться суспільства верства…

Кожен день нам доносить зі Сходу
Плату – кров українських синів -
За мою та за нашу свободу,
Мирне сонце та лагідність снів.

Їм  життя не повернеться знову,
І коханна їх не зустріча,
Не співати свою колискову,
Не тримати мале дитинча.

Кожен з них – наче зрізаний колос,
Або гілка  родинних дерев...
А тужіння розпачливий голос
Серце ніби в лещата бере.

Наче прірва  наразі  між нами.
Що мине - сподіватись дарма…
Саме КРОВ нас не зробить братами...
А по тому і прощень нема.