Годинников п ски

Людмила Снитко
збірка "Годинникові піски"

Чи у серці свіча полохлива горить,
чи усмоктує душу безвірну безодня:
ми – краплини малі у потоках століть,
ми – піщинки Господньої волі сьогодні.

В Книзі Світу давно перелічені всі.
Поіменно Всевишній усіх пам’ятає.
На сувоях огрому шляхів і часів
світ в годинник стікає чи пеклом, чи раєм.

Заховається доля, як свічка в пітьму.
Сенс життів і буття все змете, наче повідь.
Раптом випаде день осягнути комусь,
зрозуміти: життя – то лиш черга на сповідь?

Тихо скрапують дні. Скільки важить душа?
Знову слабко всесвітні хитнулися ваги.
Знов піщинка у безмір якась вируша…
Ми – піски з голосами пустельників спраглих.

05.2019   ;