Спытай мяне, як я

Дарья Ракова
Спытайся ў мяне, як я:
Ці я смяюся, ці плачу ўначы
Спытайся ў мяне, як я:
Спытай што-небудзь, толькі не маўчы.

Ня ведаеш, пра што б спытацца?
Спытай, чым дыхаю, чым пахне навакол,
Ці дождж ідзе, ці дазваляе сонца высыпацца,
Ці стукаў хтосьці ў маё акно.

Спытайся ў мяне, мне гэта трэба!..
Хоць я і раджу ў жыцьці з усім —
Ня дасьць табе мне схлусіць неба —
З табой...жыццё ў мяне іншае зусім.