Навеяно Е. Евтушенко...

Алексей Довченко
Навеяно Е. Евтушенко...


Не варто лякатись доща або сніга,
Ні навіть "загарбно - росіїського іга".
Не варто лякатись ні чорта ні Бога,
Єдина у кожного к зіркам дорога.
Не варто лякатись смертельної хвороби,
Ні кулі, ножа, ні містичної пороби.
Не варто лякатись жебрачної долі,
За ґратами днів, чи позбавлення волі.
Не варто лякатись тяжкої праці,
Зарядку робити, пробудження вранці.
Не варто лякатись кидати палити,
Батьків шанувати, дрібницям радіти.
Не варто лякатись правду казати,
Як що тільки трішечки можна збрехати.
Не варто ховати свої почуття,
Тому що коротке наше життя.
Ми нація! Ми український народ!
Хоч сумно - не кожен із нас патріот.
Звичайно потрібно духовно мінятись,
Лише боягузтва треба лякатись...