Дъга

Петр Пенчев
ДЪГА

Свърши се дъжда.
Слънчо се изплезе.
Прелестна дъга
 от небето слезе.

Вятърко я върза
 да не се разпадне,
а децата бързат -
всяко цвят да барне.

Режат я на части
 и на вкус я пробват:
вкусна като торта,
мека като облак.

После се разплакват,
че съвсем изчезна...
Нова ще очакват,
щото са разглезени.

11.10.2012 г.
778 Б. Алекс.
Петър Пенчев