Кыпчак гимн

Василий Бэлэк
Кыпчак Эр-Байс Бэлэк

Кыпчактарды; гимни

Бирлик болгон кыпчактар,
Бой-бойысты баалактар –
Бис баштаган керектер
Бийик кемд; биликтер.

Такылга:

Алтай-Кудай ја;ыбыс
Ј;р;мисти коорызын,
Ак-јаарыкта салымыс
Ј;с јылдарга улалзын.

Такылга:

Јер-телекей ;ст;нде
Ат-неребис ты;ызын,
Ј;с калдыктар алдында
Агыс-чегис чаалызын.

Такылга:

Аайлаткыштап, оойлодып
Билим-билик јайаактар;
Айткан с;сти б;д;рип,
Бажыс бийик тудактар!

Такылга: