Листопад. Лина Костенко

Блантер Татьяна
Как раскраснелись яблоки-цыганки.
В высоком небе слышен птичий гам
И огоньки костров, словно цигарки,
Ночами дотлевают по садам.

Сады стоят продутые  ветрами,
Листва летит вдогонку сентябрю,
А я, статист в разыгранной здесь драме,
Сгребаю их... сгребаю и палю.

Они горят  и тихо исчезают,
Земле притихшей руки золотят.
Простилось лето, вот и облетают,
а облетели вот и шелестят.

            ***

почервоніли яблука-циганки
високе небо проворонив дах
і вогнища мов кинуті цигарки
щоночі дотлівають по садах

сади стоять обдмухані вітрами
листки летять киваючи гіллю
і хто тут я статист цієї драми
згрібаю їх згрібаю і палю

вони горять нічого не питають
німим городам руку золотять
минуло літо от і облітають
а облетіли от і шелестять.