Элегии

Илья Крутиков
1.
Царь Соломон пренесе скрижали благаго завета
В храм иже бе сотворен и у крашаше Сион.
И не можаху никак начати священницы службу:
Облаце славы яви Бог и наполни сей Храм.
Весь же стояше собор Израилев, благоговея,
И обрати царь лице, еже глаголати к ним:
"Благословен Бог святый, Господь праотца Авраама,
Иже десницей своей нам указует стези".
Ста Соломон пред лицем, лицем олтаря Всеблагаго,
Руце воздвиже своя на Небесе и рече:
"Господи Боже Святый, аз вем, яко несть во Вселенней,
Якоже Ты никого, милость храняй и завет".

2.
Мирно почи фараон и в срок ко отцем приложися,
Тако же убо почи велий Египет в свой час.
Царствия суть токмо прах, о них нам не должно пещися.
Друзи! Возвысим свой глас! Бог да помилует нас.

3.
Злые собрашася вкупе, и аз нечестивый меж ними,
Паки распнути Христа и сокрушити благая.
Велию аз богомерзость усты отрыгая своими,
Бога меж ребер пронзах, Крест Всечестной лобызая.