Вун акуникай

Билал Адилов
             
                (сонет)
Чи мензил  яргъа я, шегьерар чара,
Руьгьер къакъатзавач  амма йифни югъ!               
Лугьузва вуна заз, белки мукьвара
Чазни кьисмет жеда и хиялрин гуьгъ…
 
Акурла мукьувай а къамат, а чин,
Деринриз дувул гуз   фидатIа тIалар…
Винелай секин тир рикIериз вучин-
Хурар  кукIвардатIа, хаз пакун тIвалар?
 
Чуьнуьхиз алахъда чун вилин накъвар,
Къеняй авахьзавай селлериз вучин?
Чавай лугьуз жеда: ахвар я, ахвар,
ТIупув къалурзавай эллериз вучин?
 
Фикириз  вахъ галаз расал хьуникай,
Вучиз  заз кичIезва вун акуникай?

             27.07.19.