Мич1на ада вилер

Теране Оруджева-Керимова
Мич1на ада вилер
Элкъвезва чепелукь иер наварин,
Гарава-кьуьлзава  вине цаварин.
 
Гагь мугьман жезва ам  мили  цуьквериз,
Тёмен гуз бубудиз, ч|утраз туьмериз.
 
Саки къвекъвез ава вичин таюнихъ,
И куьруь уьмуьрда руьгьдин паюнихъ.
 
Йикъар къвез алатиз физва хиял хьиз,
Гадни  акъатзава кьарай  авачиз.
 
Юзазва чепелукь зул атунивай,
Гарари, къаяри  къен  ат1унивай.
 
Сефил жез  ава ам  суза  алахьиз,
Рик|яй физ дердерин селлер авахьиз…
 
....Ингье, секин легьзе…  тамарин ценел,
Мич|на ада  вилер кьисметдин къуьнел