Щ. из Куркли. Чтоб взглянуть на мир... В перев на

Эльмира Ашурбекова
         КУРКЛИЙИАН ВУЙИ ЩАЗА

                ***
Дагъларин кIакIназ удучIвну,
Гъилигнийза му дюн`яйиз.
Саб дупну тIурфан утIубччвну,
Газдин ягълухъ микIлу гъубхниз.
 
УдучIвнийза хутIлин ачIлиз,
СабцIиб юкIв алдапIуз дупну.
Уьру ккурттдин канчIар гъургниз,
Гьиссарин цIин ялав дуфну.

Дердер айи юкIв ккаабцуз,
Гъушза агуз таза майднар.
УкIариз фу гъабхьну, ишуз –
Гьар цIаблиин алий нивгъар.

 (Табасаран чIалназ илтIибкIур Эльмира АЬШУРБЕГОВА)