Запитала б серце...

Валентина Пащенко 2
   Запитала б серце - та воно мовчить,
   Чом душа моя гірко так болить,
   Запитала б вітер - та він миттю щез,
   То кого питати, скажіть мені ще...

   Сонечко, ти бачиш Землі кожну мить,
   То чого ж душа моя гірко так болить?
   Сонечко мовчало, бо дуже далеко,
   Може запитати про це у лелеки?

   Та лелеки мову мою не збагнуть,
   Відповідь вони мені не дадуть.
   Ясний місяченьку, чому ж він мовчить,
   Не відповідає. чом душа болить?

   Ліс, вода і гори - все мовчить,
   І ніхто не знає, чом душа болить...

   17 января 2004 года.