Ежко Бежко

Петр Пенчев
ЕЖКО БЕЖКО (за деца)

По градината ми тежко, тежко
се предвижва Ежко Бежко.
Търси днеска нещо вкусно
да намери за закуска.
Сутрин най му се яде
пъдпъдъчото яйце.
За обяда си желае в дар
да похапне малък бръмбар.
За вечеря някой гълъб
да го угости със жълъд.
И студа, за да избегне,
после бързо да си легне
под корена на някой пън
да изкара зимен сън.

22.12.2012 г.
980 Б. Алекс.
Петър Пенчев