Маутхаузен. Мой дедушка. Mauthausen. My grandfathe

Бусинка 4
(Окопов - псевдоним)

Мой дедушка Василий Васильевич Солодилов,
Воевал,попал в плен,был узником концлагерей Маутхаузен, Освенцим.
Видел смерть генерала Карбышева,возле блока номер 20.
Вместе с другими узниками бежал из концлагеря. Написал книгу.
Вернулся домой. Прожил 85 лет.
Я помню и горжусь!

My grandfather Vasily Solodilov.
(Okopov is an alias)
He fought, was captured, was a prisoner of the Mauthausen concentration camp.I saw the death of General Karbyshev, near block number 20. Wrote a book.Came back home. He lived for 85 years.
I remember and proud!