Корова и мышонок. Свободное время

Ген Жэстачайший
Карова і мышаня. Вольны час.

Хаця Міккі быў зусім маленькім мышанём, але хутка скумекаў, што кароўка не жывець на полі як ён, а прыходзіць, калі сонейка ўстане. Ды вечарынай зноўку некуды сыходзіць.
-Кароўка, ты завітваеш да мяне ў госьці ? - спытаў яе аднойчы малы.
Кароўка пасьміхнулася і кажа:
-Дараженькі хлопчык, я прыйшла на працу. А хадзіць у госьці і на працу - зусім розныя заняткі. Вось калі некалі ты мяне запросіш у госьці, то я ў вольны дзень завітаю да цябе з задавальненьнем. Але... - тут кароўка трохі задумалася. - На вялік жаль, тваё запрашэнне, Міккі, я адхілю, бо не маю вольнага дню.
Мышаня пабегла , а карова яшчэ доўга разважала, чаму у яе не бывае вольнага часу.
——————————————-

Корова и мышонок. Свободное время.

Хотя Микки и был совсем маленький мышонок, только быстро сообразил, что коровка не живёт на поле как он, а приходит, когда встаёт солнышко. А вечером опять куда-то уходит.
-Коровка, ты зайдёшь ко мне в гости? - спросил её однажды малыш.
Коровка усмехнулась и сказала:
-Дорогой мальчик, я пришла на работу. А ходить в гости и на работу - совсем разные занятия. Вот если ты когда нибудь пригласишь меня в гости, то я в свободное время зайду к тебе с удовольствием. Только... - тут коровка немного задумалась. - К большому сожалению, твоё приглашение, Микки, я отклоняю, потому как у меня нет выходного дня.
Мышонок сбежал, а корова ещё долго рассуждала, почему у неё не бывает свободного времени.