Каштан Весну порятував

Игорь Герасименко Кременчугский
Птахами, піснями повстань
рішуче і пристрасно, травню!
Розкішно розквітне каштан.
Прекрасну  рослину прославлю,
що втілює ніжність і міць,
і скоро повсюди запалить
нескорене полум’я свіч
ворожі шоломи й жупани.

Каштан над садами цвіте,
а я над словами працюю.
Він місто смішне і смутне
і юну тендітну красуню
від вірусу порятував:
огниста, весела, барвиста!
Каштан – кошовий отаман
весняного славного війська!

03.05.2020