усыновленный ребенок

Филмор Плэйс
***
цветущие клены
встречает молчаньем
пустующий дом

flowering maples
greets with silence
an empty house


***
пустеет танцпол –
спор продолжает
пара с фиалками

emptying dance floor –
continues the argument
couple with violets


***
скрип да скрип –
в коридоре отеля
продавленный стул

creaks and creaks –
in the hotel corridor
forced sofa


***
усыновленный ребенок
в тарелке с супом
глотает слезы

adopted child
in a bowl with soup
swallows his tears


***
магазин безделушек –
лишь ветер приходит
звонить в колокольчик

bric-a-brac shop –
only the wind comes here
to jingle bell


***
омоложение –
заварила чай и глядит
на морщинистую руку

rejuvenation -
she brewed tea and looks at
her wrinkled hand