***

Шюшеханум Керимова 2
Гьюлиъ ригъ

 Рябкъюразуз, бицIи байси
Гьюлик кубчIвну, ригъ жибкIура.
Лепейира, дастамлиси,
Дидин кIулра кжибкури а.
ДижибкIну, яваш – явашди
За шула диркьи ригъ завуз.
ЦIийи йигъаз гьязур шули,
Ккун гъабхьну чан жан марцц апIуз.
Марцциди гъузри ихь юкIвар!
Марцциди гъузри ихь фикрар!
Деетури зиълан нурар,
Аку апIри ригъу йигъар.