***

Шюшеханум Керимова 2
ТIирхри луфар завуъ

Халачйирин гъирагъ
       Балгру накьишар,
УнтIапIякьяр адаршвну
       А дагълариъ.
Хиял апIин, кIулар
      Эрхнайи шубар
А дийигъну, хъахьну
     Уьру ягълухъар…
За апIури кIулар
      ХъцIакура жандкар,
 Арагъури айигансира
    
ялхъниз,
Уткануб ву  табиаьтдин
     Мярака,
 Жакьвар – ашкьар гьарган ву
     Гьязур дидиз.
Гъит, адаршври уткан
     Кюкйир дагълариъ,
Лизи луфар тIирхри
      Завуъра укIу,
«Лай –лай» йиври
    Шинтарихъра бабари,
   БицIидарра гъарахри
        Ширин нивкIуз.

Халачйирин гъирагъ
      Балгру накьишар,
УнтIапIякьяр адаршвну
     А дагълариъ….