***

Шюшеханум Керимова 2
Уву вува

Уву вува
Узу дапIнайир  нивкIхьан,
Люкьси чан йишв уьбхру,
Ава гъузну кIваъ.
Сикин уьмрихъ
Мягьрум духьнайи узхьан,
Дигиш апIуз
Шули адар гъи фукIа…
Уву вува
Узу дапIнайир нивкIхьан…
 Вазар, йисари
АпIурадар кюмек,
 Дубхьну ккунди
Азуз хьадукар чвулкан,
 Бихъури адарзуз
 Мяна уьмриъ тек…
 Мукьан гъагъиб шулинхъа
 КIваъ абхьу гьисс?
 Гьаз гъюрва, йип, уву му
  Йиз нивкIариз?