На зелёненьком холмочке. Леся Украинка

Ольга Кайдалова
Леся Українка

На зеленому горбочку,
У вишневому садочку,
Притулилася хатинка,
Мов маленькая дитинка
Стиха вийшла виглядати,
Чи не вийде її мати.
І до бiлої хатинки,
Немов мати до дитинки,
Вийшло сонце, засвiтило
І хатинку звеселило.

1885
----------------------------
Леся Украинка

На зелёненьком холмочке
Да в вишнёвеньком садочке
Притулилася избушка
Словно малая девчушка
Тихо вышла наблюдать,
Иль не выйдет её мать.
К этой беленькой избёнке,
Словно мамочка к ребёнку,
Вышло солнце, засветило
И избу развеселило. (22.05.2020)