Що найдорожче маю - це душа

Анна Бех
Що найдорожче маю - це душа.
ЇЇ оберігаю, мов перлину,
Щоб не прийшлося згодом зневажать
І проклинати потаєнну днину.
Щоб соромом не тліло каяття,
Стражданнями не нищило надмірно,
ЇЇ у вирі бистрого буття
Боюсь підставить
                протягам сумнівним.