Листя

Пётр Троян
Розлетілось листя світом,
(Бісова провина)
Закордонним тяжким митом
Фотокартка сина.
 Розлетілись, не зібрати
 Хоч би й половину:
 Той у дамках, та за грати,
 Інший в домовину...
А побачиш, не впізнати -
У апартаментах ,
Не впізнає й рідна мати
Сина в документах.
Різні паспорти з орлами,
Сині та й червоні
Розійдуться поміж нами
Шматом "пепероні".
 Нарече себе голотой,
 Спина на погоду,
 І від себе кине потай
 До бурбону льоду…