Пий, народе м й, плач пий

Людмила Снитко
* * *

Пий, народе мій, плач і пий
свій гіркий напій із євшану!*
Щоб згадати, що ще живий.
Що колись мав мужність і шану.
Щоб згадав коріння своє.
Що супроти навали встояв.
Зрозумів, що ти ж таки є!
Й пам’ятав, яка вона – воля!

17.05.2020

* євшан – народна назва полину. Наші прадіді вірили, той хто має євшан-зілля, ніколи не забуде рідну землю. Це символ пам’яті, символ незнищенності Батьківщини.