Казковi сни

Наталья Бацанова
Розлились казкові сни-
В полі, в лісі, край галявин-
Вітер пісню для весни
Заховав в густі тумани.

Видно він якийсь секрет,
Запліта у сині коси,
Зачепивсь за очерет-
Влігся спати на покоси.

Човник, наче крадькома,
Тихо веслами хлюпоче.
Ніч на дворі, та дарма -
Спати він чомусь не хоче...

Раптом пісня з гаю - ввись,
І до річки, в очерети,
До ранкової зорі -
Бо не втримать у тенетах.

Здивувався Місяць вкрай,
Що дивився зверху гордо,
В синь-тумани, в небокрай
Соловейко лив акорди ...