ЧИр хьайит а к анивал

Гулья Мисриханова
Дуьшуьш хьана къе вун зал
Це лугьуз ваз к/енивал.

Авурт/а за вилик кам
Чир жеда жал вуч я ам?

 Турт/а ам за  гъиле  ви
 Т/ал гьатда жал кьиле зи?

 Гьайиф я заз квадрайт/а ,
Пад кьуна на гадрайт/а.

 Гьак/ лагьанвай са гаф туш ,
Хьурай лугьуз зун ваз хуш.

Уьмуьрдин хъсани -пис,
К/ан хьун я авурди гьисс.

Гьак/ гуз жедат/а дурум
За вав агудда , гуз рум.

 Багъ я ам цуз тарарни
Тум кьаз, к/ват/ на тварарни.

Квай ч/уру къач эч/ена,
 Сафунай ягъ, кьеч/ена.

Вегь, гъваш цуьквер рекьел на,
 К/анивал гъиз рик/ел на.

Бахтунай ац/ай къаб хьиз,
Гуда ваз, са жаваб хьиз.

Чи патав ам гьамбар хьуй
К/анивилер самбар хьуй.

За к/анивал гуда ваз
Анжах ваз чир хьухь ам кьаз.

Шагь, хьурай чаз к/анивал,
Къалуриз чаз ч/ехивал.