Украино, моя вышиванко!

Елена Полищук -Зелинская
Вишивана  моя Україно!
Барволисто-  квіткове дівча!
Ти найкраща з країн, наче  диво,
Скромна й ніжна, як  янгол свята.

Посміхаються барви  з сорочки
І  волошки блакиті небес,
Візерунки лягають в рядочки
Для синочків  і для принцес.

Квіти  мальви розкішні ожили
На ллянім  дивовижнім  шматку
Й журавлі до небес полетіли,
І пташки заспівали в саду.

Дивна сила    в тієї сорочки,
Бо  в дівчат  дивовижна краса,
Волю й мужність, завзятість досхочу -
Мати дітям  навік  вишива.

Наче  райдуги  дивні світанки
Ожили   у руках матерів
Розлилася  ріка  візерунків,
Край чарівний  український ожив.

Фото: Інтернет ресурс.