Семь струн. Ля. Леся Украинка

Ольга Кайдалова
“LA” (nocturno) Леся Українка

Лагiднi веснянiї ночi зористi!
Куди ви од нас полинули?
Пiснi соловейковi дзвiнко-срiблистi!
Невже ви замовкли, минули?

О нi, ще не час! ще ми не дiзнали
Всiх див чарiвливої ночi,
Та ще бо лунають, як перше лунали,
Веснянки чудовi дiвочi.

Ще маревом легким над нами витає
Блакитна весняная мрiя,
А в серцi розкiшно цвiте-процвiтає
Злотистая квiтка – надiя.

На крилах фантазiї думки лiтають
В країну таємної ночi,
Там промiнням грають, там любо так сяють
Лагiднi веснянiї очi.

Там яснiї зорi i тихiї квiти
Єднаються в дивнiй розмовi,
Там стиха шепочуть зеленiї вiти,
Там гiмни лунають любовi.

I квiти, i зорi, й зеленiї вiти
Провадять розмови коханi
Про вiчную силу весни на сiм свiтi,
Про чари потужнi веснянi.
--------------------------
“ЛЯ” (ноктюрн) Леся Украинка

Весенние ночи так ласково-звёздны!
Куда вы от нас ускользнули?
И трели соловушек трогали слёзно!
Ужель вы замолкли, минули?

О, нет, не пора! Мы ещё не узнали
Чудес удивительной ночи,
Всё так же звучат, как и прежде звучали,
Веснянки, к веселью охочи.

Весенняя грёза над нами витает
Голубеньким маревом нежным,
А в сердце роскошно цветёт-расцветает
Цветок золотистый – надежда.

На крыльях фантазии мысли взлетают
В пространство таинственной ночи,
Играют лучом и так мило сияют
Весенние тёплые очи.

Там ясные звёзды в нарциссов розетки
Слова свои дивно вплетают,
Там шепчутся тихо зелёные ветки,
Любовные гимны играют.

И звёзды с цветами, и ветви, и ветер
Влюблённо в ночи зазвучали
Про вечную силу весны на сём свете,
Про эти весенние чары.

(27.05.2020)