А хто така ВОНА

Корнейчук Пётр Ефимович
*  *  *
А хто така ВОНА? –
Завзята, працьовита...
Країна мовчазна
Нудьгою оповита.

На білім полотні
Червоний слід у владу;
Солодкий присмак слів
Про майбуття і зраду.

Брехливості Майдан
Посіяв самотину:
ВОНА здійснила план
Через народну спину.

Заплутаність коси
Нагадує щоразу –
Змарновані часи,
Коли осліпли разом.

ВОНА торує шлях
Для царської утіхи;
Крадеться в серце жах,
Як злидні... „на горіхи”.

Та їжа несмачна,
І світ стає немилим:
Розв’язана війна
Вкраде останні сили.

З розбитого човна
Тікають пацюками
Такі ж, як і ВОНА...
Що далі буде з нами?

18.08.2009р.