Самостоятельно само зачат

Андрей Вяткин-Тегинцев
Самостоятельно – само зачат,
Само выношен, само рождён.
Сам себя – само назвал,
Само выкормил, само пошёл.

Самокритично – само воспитан.
Самозабвенно – само учтён.
Само выдвинут, само избран,
Само осУжден, само казнён.

Само осознан, само оправдан,
Сам себе памятники возвёл.
Само занятость – это диагноз.
Само изоляция – приговор.