Лiтня нiчка

Людмила Стременовская Полищук
Літечко, привіт, я тобі рада,
Тож заходь, чого стоїш на ґанку?
Ти для мого серденька розрада
Зоставайся, відпочинь до ранку.

Мабуть ти стомилося у полі,
Тож сідай вечеряти до столу.
Вітер теж вже нагулявсь на волі
Тай заснув,сховавшись у стодолу.

Сиві верболози засинають,
Зрідка крякне крижень в очеретах,
Місяць із-за хмари виринає,
Ловить сни в розставлені тенета

Сплеснув короп в сонному ставочку,
Обізвався десь деркач у тиші
Сіє нічка роси у садочку
Чорнобривчик джмелика колише

Пригорнуся, Літечко, до тебе,
Задихнусь в медових ароматах
Помолюся Боженьку на небі
І щаслива буду засинати