Танок дощу

Кузьменко Василий
Червнева сонна сповiдь неба,
Думок, що втiленi в сльозу,
Хмарин прихована потреба
Без жодних згадок про грозу.

Лиш неквапливий шерхiт в листi
П'янких миттевостей життя, -
В поважних равликiв намистi,
В смарагдi мокрого буття.

Краплина кожна – переможна, -
Життям просякнута до дна,
Небес щедротами заможна,
I як вiдомо, не одна.

I свiт кругом, до небокраю,
Щасливий, хоч наскрiзно змок,
Маестро червень представляе
Дощу прийдешнього танок.

3-4 червня 2020 р., нiч.