Леся Украинка

Виктор Татьянин
Тримтить моя рука  від імені святого,
То Леся так в мене загнала слово,
Що вже навік запам’ятав цю передачу:
Любов, терпіння, доброту та вдачу.

Вона до слова так була  завзята,
Хоч біль її  вже дошкуляв проклятий,
Та, не скорившись  в пломені болю,
Завжди  писала: "я життя люблю".
Леся Украинка , наст. Лариса Петровна  Косач-Квитка (1871-1913),  украинская поэтесса.