Поетичне

Корнейчук Пётр Ефимович
*  *  *
Поетом України
я намагаюсь бути;
Щирішого бажання 
від мене не почути.
Мій кожен подих, слово –
Вітчизні присягання!
А саме тій основі,
де люди і кохання.
Без них немає ладу,
життя ледь-ледь тьмяніє,
Душа як водоспади:
по-іншому не вміє.
Мов крихітна краплина
чаруючої зливи
В поля, на Батьківщині,
лечу і цим щасливий.