Сара Тисдейл It Is Not a Word

Генриетта Флямер
То был не разговор,
Хотя слова звучали;
Но взгляда не было в глаза
И головы не поднимали,

На миг только замерло сердце,
Которое знало всё,
Что в памяти долго хранится
И оживило её.

It Is Not a Word...
(by Sara Teasdale)

It is not a word spoken,
Few words are said;
Nor even a look of the eyes
Nor a bend of the head,

But only a hush of the heart
That has too much to keep,
Only memories waking
That sleep so light a sleep.