Ищи свою землю... - укр

Анатолий Секретарев
Шукай свою землю, але не в світах невідомих.
Там треба шукати знання, а земля твоя вдома, -
там, де ти побачив, відчув, ще дитиною, вперше
все те, чим природа життя наше крихітне держе.
Тому й Україну з народженим в ній нерозривно
єдна пуповина не хати, не мови, не гривни,
а часточки тверді з єдиною в світі травою,
прим’ятою вперше тобою і тільки тобою.

30.04.2020

Подстрочник

Ищи свою землю, но не в неведомых мирах.
Там нужно искать знания, а земля твоя дома, -
там, где ты увидел, ощутил, еще ребенком, впервые
всё то, чем природа нашу крохотную жизнь удерживает.
Поэтому и Украину с рожденным в ней неразрывно
единит пуповина не хаты, не мовы, не гривны,
а тверди частицы с единственной в мире травою,
примятой впервые тобою и только тобою.