Авитохол е индреше

Данаил-Петров-Досев
Не че тоз стрък не му отива
Аз помня баба,Асеновци
Сторваше сладко от бяло грозде
Цели зърна в бурканите
Преди капачката да сложи пускаше листче от индреше
Това държи се в собата горна   
Ако не внуците следеше.
Те щом заспеше.На Кир отиват.