Westchnienie

Халина Подгорска-Дутка
WESTCHNIENIE
Jak by to bylo dobrze- nieraz westchne z glebi duszy
gdyby wieczna nieograniczona swym programem milosc
kiedys wylonila wspolczujaco swe celne przedstawienia
i wzeszlo dla wszystkich slonce widocznosci ducha
uniwersalnego rozumienia gestow rozrzadu rozleglosci
i wzniosle idee oraz wszyscy zwykli ludzie i swieci
z roznych stron czasoprzestrzeni oraz kosmicznych dali
a nawet najwyzsze chwala osoby w ogole do pomyslenia
niechby takze jawili sie czasem jako anielskie emisje
wskazujac naocznie na raj dostepny kazdemu tu i teraz
niebo-ziemia-niebo komunikacji i komunikowanej pociechy
11.06.2020
***
HPD