Прокидаеться лiто

Шморон Наталия
Десь далеко за обрієм, серед морів ,
Там, де воду беруть кольорові веселки,
Прокидається літо із зоряних  снів
І приходить на землю піснями сопілки  .

Вже від ранку приводить в порядок луги,
Найдрібнішу травинку закутує в роси,
Кучерявить вербАми річок береги
Й солов’ям  награє їх останні романси.

На полях неозорих наводить свій лад ,
Розмальовує ягоди в кОльори пишні ,
Біля кожної хати заходить у сад
І солодкого соку вливає у вишні.

Доторкається пензлем до схилів гірських,
Заливає їх сотнями барв кольорових,
Додає ароматів квіткових таких!,
Що й позаздрить дизайнер парфумів чудових...

Сонце вдень спекотить, нагріваючи  ніч,
Вітерець відчищає небесні простори,
Щоб закохані , ввечір, могли пліч-о-пліч, 
Долітати до мрій, розглядаючи зорі...

...А ви теж відкривайте нароствір вікно -
Хай вам літо принесе пахучої тиші ...
Хай наповнить не тільки кімнати теплом,
А й зігріє нам з вами схолоджені душі ...