Неш МАМА

Салим Герейбеков
Ва дия гIязизил неш,
Арале хIу ратабри!
Дунияла пашмандеш
ХIуни кемамаабри!

Припев
Агь, неш, хIу ахIарил неш,
ДекIил гIямру деркIибил…
Нешла гъайла гонадеш,
Варгиле хъумартунил…
Неш агорил гIямрула,
КьутIкьудеш кьянтIягъибил,
ХIа варгил бархьил рузбас,
Нешла мерра буцибил.

ДурхIяла неш ругьале,
Багьа бурарчи ахъил,
Неш аголе калъале,
ГIямрура дурар цIахил!

ХIу царри ахIарил неш,
Дудешла мер буцибил,
ГIямрула гьуни намзе,
Дям-дямле буцахъибил!