У пошуку альтернативи

На Манжетах Вишиванки
Вчора отримала двотомник «У пошуку альтернативи»,
серед творів десятків авторів є і мої.

УСЕ  МОЖЛИВО

Вмить обірваний дзвінок
діалог позбавив змісту.
Ампутація думок –
незворотний жорсткий присуд.

Слів нервова метушня
допустила хаос рими.
Телефон нараз відняв
маячні потік нестримний.

Зрозуміло – час настав
осягти пріоритети,
бо доволі є підстав –
суть шукали два поети.

Гонор пнеться, боже збав,
перед всяким пробним злетом.
Краща в світі боротьба –
на слова накласти вето.

Щоб уже ні пари з уст,
проти всіх можливих правил.
Так робив колись Прокруст –
відтинав людині зайве.

Ніби вирвали язик, 
чи останній крок – Голгофа.
Може хтось до цього й звик,
а для мене – катастрофа.

Зубоскалить самота,
відбулась понять підміна.
Для поета німота –
справжня розуму руїна.

Ще не вірю та молюсь,
і виношую надію,
тільки от, чомусь боюсь,
як покара вступить в дію.

Й хто забив у дружбу цвях
без взаємної угоди,
той відміряє двом шлях
особистої свободи.

І за звичаєм старим,
будуть жити два поети.
Втім, від браку сущих рим
побіднішає планета.