Цветок сенокосной поры - на алтайском языке

Василий Бэлэк
;л;;-ижи-чечеги

Чычкан јылда бачымдап,
К;к чечектер јаайылды.
Из; айлар ээчижип,
;л;;-ч;пти ээжилтти.

… Бу ла кире ;йл;рд;,
;л;; ижи баштаалтан.
Кулундарлу беелерди
Бис баштаада былааштан*.

Ј;з;н чечек тыныжы
Омок бисти к;;р;тт;н,
Јала;дарды; јаражы
К;ксибиске толотон.

;л;;-ижи чечеги
Ойто к;зим с;;ндирди,
Јаш туштарда ;йл;рди
Б;г;н меге эстелтти.

*- Быгыл тарттарга беелер тузаланган.