Вечерний час. Леся Украинка

Ольга Кайдалова
“Вечiрня година”  Леся Українка

(Коханiй мамi)

Уже скотилось iз неба сонце,
Заглянув мiсяць в моє вiконце.
Вже засвiтились у небi зорi,
Усе заснуло, заснуло й горе.
Вийду в садочок та погуляю,
При мiсяченьку та й заспiваю.
Як же тут гарно, як же тут тихо,
В таку годину забудеш лихо!
Кругом садочки, бiленькi хати,
І соловейка в гаю чувати.
Ой, чи так красно в якiй країнi,
Як тут, на нашiй рiднiй Волинi!
Нiч обгорнула бiленькi хати,
Немов маленьких дiточок мати,
Вiтрець весняний тихенько дише,
Немов дiток тих до сну колише.
-------------------------------------------------
“Вечерний час” Леся Украинка

(Любимой маме)

Уже с небес закатилось солнце,
И месяц смотрит в моё оконце.
На небе звёзд засияло море,
Уже заснуло, заснуло горе.
В садочек выйду и погуляю,
Про месяц песенку напевая.
Как здесь чудесно и как здесь тихо,
В такую пору забудешь лихо!
Белеют хаты, кругом садочки,
И слышно мне соловья из рощи.
Где так прекрасно, в какой чужбине,
Как здесь, на нашей родной Волыни!
Ночь хаты белые обнимает,
Как будто мама детей ласкает,
Весенний ветер тихонько дышит,
Как будто им колыбель колышет. (26.06.2020)